Råstyrke er det nye sort

Hvad er Pole Fitness?

Effektiv og anderledes træning

Pole fitness (også kaldet sportspoledance eller pole sport) er en træningsform, som inkorporerer hele kroppens styrke. Det er en sport, der forgrener sig i mange forskellige stilarter og områder. Pole fitness er en afart af pole dance og har derfor ikke fokus på den erotiske og sensuelle del, som man ofte kan have i pole dance. I stedet inkorporerer træningen artistisk dans, akrobatik og styrkeøvelser omkring en polestang og igennem sporten oparbejder man både styrke, smidighed og udholdenhed. Pole sport inddrager øvelser såsom klatring, spins, stillesiddende positioner og flips.

I dag betragtes pole sport af mange som en anerkendt fitnessform, der kan anvendes som aerob og anaerob træning. Mange tror at man skal have styrke allerede inden man starter til pole, men det er ikke korrekt. Alle kan starte, også hvis man aldrig har trænet før. Det er igennem træningen, at man begynder at opbygge muskler ved at lave styrkeøvelser på polestangen med egen kropsvægt. Hvis du har mod på at prøve og gerne vil i gang med det samme, kan du bare booke en af vores prøvetimer i pole fitness.

Læs Woman’s artikel om hvorfor Pole Fitness hos Pole Republic er en god træningsform.

Historier om Pole Fitness

Polterabend aktiviteter

Hvad skal i lave til din ven(indes) polterabend Hvis du sidder og googler “Hvad skal vi lave på en polterabend” og “Sjove polterabend aktiviteter” for

Baggrunden om Pole Fitness

Der er delte meninger om hvor pole dance stammer fra, men ifølge International Pole Dance Fitness Association kan man spore forskellige øvelser på en pole lignende stang tilbage til Indien for over 800 år siden. Her blev polestangen brugt til styrkeøvelser for brydere. Det blev kaldt Mallakhamb (“Malla” = ‘bryder / ”khamb” = ‘af stang’). Man kan også spore brugen af en polestang tilbage til 1200-tallet, hvor kinesiske cirkusartister brugte en gummibelagt 3-9 meter lang polestang til at lave cirkustricks og flips. I den vestlige verden, siges det, at pole dance fik sit indtog i USA omkring 1920’erne, hvor dans omkring en teltpæl blev brugt som underholdning på markedspladserne. Først flere år efter har det fundet vej til ”the gentlemens club” og først endnu senere har det manifesteret sig som en reel fitnessform. Faktisk var det først i 2017, det på verdensplan blev klassificeret som en sport.

I dag bliver polestangen brugt i mange sammenhænge, og kan bl.a. opleves i det verdensomspændende cirkusshow Cirque du Soleil, hvor kvindelige og mandlige artister anvender den.

Pole Fitness hos os

I Pole Republic fokuserer vi på pole fitness som en sport og vi lægger meget vægt på kvalitet og sikker træning. Vi fokuserer på at styrke vores muskler, vores smidighed og udnytte vores krops naturlige grænser til at udøve sporten. Træningen kan give dig mere tro på dig selv. Du lærer at arbejde med din krop og finder hurtigt ud af, hvad kroppen er i stand til – de fleste bliver utroligt overraskede over, hvor meget de kan opnå på kort tid. Vi har hold med forskellige niveauer. Første gang du prøver pole, skal du kigge efter begynder timerne, så du kan lære den basale teknik for at mestre pole træningen.

pole fitness girl supported