Konkurrence FTW

Konkurrence FTW! Vi giver dig her vores bud på, hvad der er vigtigt i forhold til at træne op til en performance.

konkurrence piger

Hvorfor har man egentlig lyst til at stille op til en pole dance konkurrence og er det overhovedet noget for dig? Vi vil her prøve at guide dig igennem nogle af de tanker, der kan være gode at overveje før du stiller op i en konkurrence, men også hvad det kan give dig, at stille op i en konkurrence.


DU LÆRER DIG SELV AT KENDE

At stille op i konkurrence kan virke som en stor beslutning og som noget man først gør sent i sin pole dance træning, men faktisk er der rigtig mange konkurrencer med begynder-kategorier. Så hvis du har mod på det, kan du sagtens stille op til en konkurrence kort tid efter du er startet. Det kan være en rigtig god motivation for din træning og for din udvikling. Din performance, dine kombinationer og det særlige udtryk din performance skal have, bliver dit mål og det bliver det som du arbejder hen imod over et stykke tid. Denne proces kan fortælle dig rigtigt meget om dig og din måde at lære på, men ikke mindst kan den fortælle dig rigtig meget om dit udtryk og din måde at udøve pole dance på.

HAV PRIORITETERNE I ORDEN: TID OG VENNER

Optræning til en konkurrence er en intensiv proces og det kan derfor også være godt at have en træningspartner i perioden – måske en som også selv stiller op? Dét, at man er sammen om at træne op, kan styrke motivationen og man kan give hinanden sparring og inputs til koreografi og tricks. Selvom I i sidste ende er konkurrenter, kan I samtidig under optræning være hinandens opbakning. På den måde kan du under hele træningsperioden, men også på selve konkurrencedagen, have en meget vigtig support, der forstår hvad du gennemgår. Det er nemlig rart, at have en ude bag ved scenen, som kan hjælpe med at dulme nervøsiteten inden man skal på – for den vil helt sikkert komme, men det er også rart at have en derude til at give en krammer, når man har optrådt.

At træne op til en konkurrence tager tid – hvor meget tid kommer selvfølgelig an på hvor detaljeorienteret og kritisk du er, men der er mange ting som du skal tænke på. Derfor vil vi også til enhver tid anbefale, at hvis du vælger at stille og til en konkurrence, så sørg for at have tiden til at træne op til den. Det vil i sidste ende give et bedre resultat og derfor også en større tilfredshedsfølelse med det du har lavet. Du kan med god samvittighed sige, at det du gjorde på scenen var 100% og du gjorde dit aller bedste – og det er den fedeste følelse 😊 Hvis du derimod ikke har prioriteret tiden derfor ikke har øvet din performance nok, kan du risikerer, at gå derfra med en følelse af, at du kunne have gjort det bedre, og det er der vel aldrig rigtig nogen, der har lyst til at føle.

BARE GØR DET

Vi synes helt sikkert, at hvis du har lyst til at optræde og prøve kræfter med at konkurrere i pole dance, skal du da bare gøre det! Det giver en kæmpe motivation og man bliver ofte i disse perioder mere stærk og smidig samtidig med, at man lærer sit indre poler-hjerte at kende. Dog er det virkelig vigtigt at huske på, at prioriterer tiden og find gerne en træningsmakker som support – så bliver optræningen altså bare lidt sjovere og din performance bliver bare bedre – så er du sikker på, at du får de klapsalver på scenen som du fortjener!

// Nina & Maibrit