Interview med Rainbow Ranger

Mens vi sidder i bilen

Mens vi sidder i bilen på vej til Pole Theater Scandinavia, har vi spurgt Julia, vores Rainbow Ranger om nogle personlige spørgsmål vedrørende hendes konkurrence træning.

Julia stiller op i morgen i kategorien Semi Pro, Art i Pole Theater Scandinavia i Stockholm. 

Hvor mange gange har du stillet op til konkurrencer?

Jeg føler, at det her er min første store pole konkurrence. Jeg har stillet op til DM under amatørkategorien i starten af min pole rejse, og så har jeg stillet op til klubmesterskaber. Meb det her er min første virkelig store internationale konkurrence. Så i alt har jeg stillet op i 3 konkurrencer.

Hvor meget plejer du at øve dig op til en konkurrence? 

Til den her konkurrence, har jeg brugt ca. 4 mdr. og jeg blev færdig med mit show for omkring 6 uger siden, og siden da, har jeg op til konkurrencen, kørt performancensen igennem et par gange om ugen.
Det er meget forskelligt hvor meget tid jeg bruger, men den her gang startede jeg allerede i februar og jeg lavede en aftale med mig selv om jeg skulle være færdig 2 måneder inden selve konkurrencen, for så havde jeg rigtig god tid til at opbygge en aerob kapacitet og virkelig få flowet ind i kroppen. Det har været lidt forskelligt, men jeg føler den her proces har været meget mere optimal end de andre, fordi min krop har været haft tid til at få det hele naturligt ind.

Hvilken følelse får du når du stiller op til en konkurrence? Hvorfor er det fedt?

Jeg synes det er rigtigt svært at svare på, og jeg har flere gange spurgt mig selv om det, men er ikke rigtig kommet frem til noget svar.  Det er en følelse af nervøsitet, spændthed og glæde. Jeg har ikke særlig meget sceneerfaring, og jeg har faktisk ikke særlig mange gode sceneerfaringer og jeg bliver super super nervøs og jeg hader mig selv for at have sagt ja til konkurrencen op til dagen. Men følelsen efter konkurrencen, er rigtig fed. Det afhænger selvfølgelig rigtig meget af hvordan det er gået, men man er fuld af adrenalin, man er stolt og glad. Jeg husker da jeg stillede op til DM, og jeg efter konkurrencen nærmest slet ikke kunne huske hvad det var jeg lige havde lavet, fordi man bare forsvinder ind i koreografien og bare glemmer alt omkring sig. Man er der bare så meget i nuet og det er bare fantastisk!

Hvad er dit bedste råd, hvis man overvejer at stille op til en konkurrence?

Begynd i rigtig god tid! Jeg fandt et musiknummer allerede i efteråret, hvor jeg hørte det og så var jeg bare sikker på, at jeg skulle lave et show til det. Jeg var ikke sikker på hvad jeg ville lave og hvad der ville fungere, men musikken inspirerede mig bare rigtig meget. Jeg havde bare så meget lyst til at lave noget flot og fint til det nummer, og så fandt jeg ud af at der var Pole Theatre Scandinavia, og da jeg jo allerede en ide til en performance, så jeg besluttede at tilmelde mig. Derefter havde jeg jo flere måneder til at forberede mig og bygge hele mit show op.
Jeg har personligt rigtig meget brug for tid og jeg skal have overskud i tiden for at jeg kan være kreativ.
Jeg kan ikke være kreativ på et bestemt tidspunkt til en bestemt situation. Så mit bedste råd er, at starte i god tid så du har tid til at være kreativ og nyde hele processen.