Når du er medlem af vores Republik

Mange, hvis ikke de fleste, starter til pole fitness alene. Og pole fitness som sport indgyder også en høj grad af individualisme i den forstand, at træning som regel og oftest foregår en-og-en med polen. Men betyder det, at man er alene, når man dyrker pole fitness (eller hoop eller silk for den sags skyld)? Nej, tværtimod.


Pole fitness – en individuel sport i et stærkt fællesskab

Jeg startede til pole alene. Jeg var kørt død i at tage StepFit timer og stå på cross-maskinen i Fitness World. Jeg tog til min første prøvetime alene. Pernille Castor var instruktør på timen. I dag er hun en af mine tætte veninder – dette vender jeg tilbage til. Men ja, tilbage i 2014 skiftede jeg Fitness World ud med Pole Fitness. Et skifte, der betød og har betydet mange ting. Tag ikke fejl: jeg mener absolut intet ondt om Fitness World! Jeg fandt blot en ny og helt fantastisk glæde i- og uforudsigelig stor passion for at lave akrobatiske øvelser og tricks i polen, og senere i hoop og silk også. Udover at skiftet til pole fitness har gjort mig stærkere, mere smidig, mere selvsikker og mere motorisk, har det også haft en anden helt særlig og meget uventet betydning: at gå til pole fitness har åbnet en verden af sociale relationer og dørene til et stort, stærkt og internationalt fællesskab.


Fællesskabet og sociale relationer hos Pole Republic

vi er venner

Dét, at pole, hoop og silk kan skabe et bånd mellem mennesker og åbne for et fællesskab og udvikling af sociale relationer, er vi, stifterne og instruktørerne hos Pole Republic, et godt eksempel på. Det er ikke alle, der ved det, og de færreste, der gætter det, men ingen af os kendte hinanden, før vi mødte hinanden i aerial fitness-verdenen. Nej, jeg kendte hverken Nina, Maibrit, Castor eller Helena, før jeg startede til pole. I dag er de alle mine tætte veninder, sammen med Julia, Caroline og Josefine, som er medlemmer. Jeg ved, at det samme gør sig gældende for nogle af vores fantastiske hoop-piger, der ligeledes kender hinanden igennem aerial-verdenen. Disse venskaber er opstået på baggrund af det fællesskab, vi alle er en del af, hvad enten vi dyrker pole, hoop eller silk. Til forskel fra min tid i Fitness World, hvor jeg også trænede alene, har jeg aldrig følt mig så meget som en del af et fællesskab, som da jeg startede til pole, og det har været og er en kæmpe motivationsfaktor.

Det fællesskab, jeg har oplevet, vil jeg – og jeg ved, at dette også gør sig gældende for mine fantastiske med-instruktører, Maibrit og Nina– gøre mit allerbedste for, at alle medlemmer hos Pole Republic også vil opleve. Pole Republic skal være et fællesskab, hvor bekendtskaber og venskaber kan udvikle sig. Hvor vi støtter hinanden, anerkender hinanden, ser op til hinanden, hepper på hinanden og taler med hinanden. Vi er ikke alene og isolerede med vores pole, hoop eller silk til træning. Som vores instruktør, Anja, skrev i et tidligere blogindlæg, så er pole fitness en full body workout mens man har det sjovt. En ting er, at det at dyrke pole, hoop og silk er sjovt i sig selv, men hvad der gør det endnu sjovere er at dele oplevelserne og udviklingen med sine med-aerialister. Vi skal træne, vi skal udfordres, vi skal blive stærkere, mere smidige og udvikle os, men vi skal også have det sjovt! Sammen. Alle sammen.

Tag del i fællesskabet online

Vores fællesskab skal ikke kun opleves til timerne eller i vores lounge i studiet. Det skal også opleves online. Vores Facebook gruppe, People of Pole Republic, er til for, at alle kan dele opslag, billeder af blå mærker, videoer af udvikling, stille spørgsmål, komme med ideer til tricks, skrive til hinanden og instruktørerne, og eksempelvis ligesom Marlene gjorde; dele et opslag af en dinosaur, der danser pole i et amerikansk talkshow (haha). Misforstå mig ikke: vi vil ikke tvinge et fællesskab ned over hovederne på nogle. Det er helt og ganske frivilligt. Men Pole Republic er et fællesskab og sammenhold, som sætter rammerne for, at vi er sammen, fælles, uanset om vi starter til pole, hoop eller silk med en ven, eller starter alene. Det gør os til mere end blot et træningslokale. Det gør os til en ”Republic”. Og i min optik, er det, hvad der gør Pole Republic til et motiverende, sjovt og unikt sted at være!

Så hvis I nogensinde har undret jer over, hvorfor jeg, særligt på mine Start Up timer, starter med en navnerunde, er det fordi, at det er første skridt mod at udvikle et socialt bånd, og jeg glæder mig til at opleve endnu flere sociale relationer og venskaber udforme sig!

xoxo Anso

DK
EN