Du er din egen superwoman!

Det kan være svært at få det hele til at hænge sammen i hverdag med alle de ting vi skal nå og det er bare endnu mere irriterende, når vi scroller over vores sociale medier og se at alle andre kan nå al ting! Men hvem siger, at det rent faktisk er sådan?


superwoman pole dance

Vi lever i en verden hvor vi konstant udsættes for andres bedrifter, succeser, opture og nedture. Instagram og Facebook er blevet medierne, hvor vi glædeligt deler alt det gode og sjove der sker i vores hverdag. Instagram boomer af superwoman-billeder af, at man igen i dag nåede afsted til træningen, at man have overskud til at lave en lækker frokost og man fik da også lige gjort rent inden man skulle til comedy forestilling med veninden. Vi får nemt et indblik i hinandens dage, hvor travl den er og hvor mange fantastiske ting personen nåede at lave. Det kan være svært selv at nå alle disse ting på en dag. Nogle gange får vi måske endda følelsen af at vores liv ikke er helt så spændende og indholdsrigt, som det vi ser på de sociale medier?

En ting der er vigtig at huske i alt det her, er at det jo ikke nødvendigvis er alle billederne, der er taget den samme dag… #latergram. Måske var træningsvideoen var fra sidste uge, og så kunne man da lige lægge den op i dag. De sociale medier giver os jo lige netop muligheden for at skabe 100% det billede af os selv vi gerne vil have at omverdenen skal have. Hvis nogle af timerne på dagen er blevet brugt i sengen grædende over ekskæresten eller opgivet af træthed, er det oftest ikke noget man poster. Vi holder de tidspunkter som ikke ser overskudsagtige og sjove ud for os selv, og derfor får vi også et helt urealistisk billede af hinanden.

kim kardishian crying


Det er hårdt, og mon ikke også det er umuligt at være en superwomen, der når det hele! Sandheden er, at ingen af os når det, og vi skal til at lære at det er okay ikke at nå alting. I vores dejlige lille Startup er der hundrede tusinde ting at tage sig til hver dag, der er altid et eller vi bør nå, noget vi skal nå og det ender altid ud i en masse vi slet ikke når, og ting vi glemmer vi skulle have nået. Men ikke nok med at vi skal nå en masse administrative ting, så skal vi jo også nå at træne så der er nyt til undervisningen og så vi fortsat holder os stærke. Vi skal også nå at se vores veninder/kærester/familie og vedlige holde disse forhold. Helt ærligt, vi når ikke halvdelen af det! For nej vi er heller ikke superwomens der kan holde til 4 timers søvn og så ellers bare klø på og have energi til at se en masse mennesker og snakke hele tiden.. for det er da ikke løgn, at det også kan være energikrævende at ses med sin omgangskreds.

Det har taget tid at acceptere, at det bare ikke er alt man når. Men på et tidspunkt finder man også ud af, at bare fordi man ikke nåede det i dag, så er det jo ikke forsvundet i morgen, din omgangskreds er der stadig og dine arbejdsopgaver er som sådan heller ikke forsvundet – hvilket man da ellers godt nogen gange kunne ønske. Og desværre er det ofte sådan, at i en travl hverdag er det måske nemmest bare lige at droppe træningen – og ja, det har vi også en tendens til. Det er det vi føler der er mindst vigtigt, når vi kigger på stakken af aftaler, der hober sig op. Men det vi ofte glemmer her, er at træningen faktisk sørger for at vi bliver mere friske i vores hoveder. Vi får lidt ekstra glæde, som skaber en ekstra energi, samtidig med at vi får mere overskud.

Og så er en ekstrem vigtig ting altså også, at vi skal glemme alt det her sammenligning med hinanden! Når vi sammenligner os selv med andre, kan vi få det både bedre og værre med os selv alt efter hvem vi sammenligner os med. Men når vi i forvejen har svært nok ved at nå alting, hvad får vi så ud af at bruge en masse energi på ikke at føle os gode nok eller lige så meget værd, som hende bloggeren, der hver aften laver hjemmelavet mad til familien, får trænet 3 timer, gået en lang tur, hentet barnet til tiden og alle mulige andre ting? Der er ingen standard for perfekt, der er ingen beskrivelse af hvornår man er en superwomen, men udfra de sociale medier, er der blevet opstillet en idé om en superwoman. Men bare drop det, du er ikke en superwoman fordi du når alting! Du er derimod virkelig en superwomen, hvis du kan lære at vurdere hvad der er vigtigst at nå og så nå dem, og gerne med et smil på læben, så man selv tror på, at der er mere energi. Og hvis du selv tror på det, så tror de andre som ser dig, i hvert fald også på det.

Så i bund og grund er vi alle sammen superwomens, vi skal bare lige selv finde ud af, hvor vi skal ligge vores superwoman-kræfter og det er højest sandsynlig ikke der hvor andre ligger deres.

spongebob believe

Nina & Maibrit

DK
EN