Pole på 5 forskellige måder

Pole er ikke kun for dansere, gymnaster og stærke mennesker.. det er også for dig. Du skal bare lige finde ud af, hvilken slags polestil, der fungerer bedst for dig! Her fortæller vi om de 5 instruktørers baggrund, deres forcer og hvad de helst undgår på polestangen.


Rigtig mange er bekymrede for deres første pole time. De fleste bekymringer og udtryk, vi ofte hører er: ”Er jeg mon stærk nok? Kan jeg finde ud af det? Uh, tør jeg svinge mig på hovedet? Jamen, jeg er jo slet ikke elegant…” Mon ikke du sagtens selv kan fylde ind med mange flere tanker. Men så prøv så lige at læse videre og se vores modargumenter for, hvorfor vi mener, at tingene ikke helt forholder sådan, som du tænker. Vi har et helt team af instruktører som har hver deres baggrund, hver deres forcer, hver deres kropsbygning, men sjovt nok samme grund til at starte til pole fitness.

Anso pole dance pole fitness

Anso: "Find motivation i det du er god til"

Anne Sophie, vores smidige Agility Agent, har ikke altid haft smidighed som sin force. Hun har i mange år dyrket håndbold, med ugentlig træning og masser af kampe. Og nej, håndboldspillere er ikke umiddelbart kendt som de mest fleksible mennesker, men det har alligevel ikke hindret hende i, at hun på nuværende tidspunkt efter 3 år med pole fitness, kan nå sit hoved med sine fødder og komme ned i sin spagat! Det er vanvittigt hvad motivation og vilje kan gøre. Udover det, så er hun også blevet rigtig elegant, og går rigtig meget op i sit flow og dans omkring pole, og det er altså ikke noget hendes fortid har lært hende, men tværtimod hendes nutid. Dedikation og motivation betaler sig altså!

Castor poledance pole fitness

Castor: "Hav viljestyrke og arbejd for det"

Castor, vores stærke Physio Warrior, har ikke altid været bomstærk. Hun har altid løbet rigtig meget, redet og passet sin hest og derfor har hun haft stærke ben og god cardio, men langt fra udholdenhed og styrke i sine muskler. Hun har opbygget sin styrke igennem pole fitness og med utallige timers ihærdighed og dedikation har hun opnået den styrke hun har i dag. En styrke der gør, at hun kan løfte sig selv ud i de fleste positioner i polestangen. Og som hun ofte selv siger, så arbejder hun stadig meget med ynde og flow, fordi det simpelthen bare ikke kommer naturligt til hende – men hvis du nogensinde ser et show hun laver, tror jeg godt vi kan blive enige om, at hun gør det virkelig godt! Så igen, hvis du sætter dig noget for og har viljen, kan du sagtens lære det og man skal også altid huske, at man er sin egens værste kritiker.

Anja poledance pole fitness

Anja: "Vær glad for det du allerede kan"

Anja, vores dansende Latin Lover, er fyldt med flow og elegance som kommer fra hendes baggrund som sportsdanser. Det har selvfølgelig været en fordel for hende at have den baggrund i forhold til nogle elementer i pole fitness, men der er stadigt et helt område i pole fitness, som ikke nødvendigvis kræver flow og elegance, men derimod råstyrke og eksplosive bevægelser, og det er stadig noget Anja øver sig på. Men hun er også ganske tilfreds med at hendes styrke ligger i den mere dansende del og det er hun glad for, og så kan andre tage sig af de vilde styrketricks og transitioner. Og med det, skal man vide, at pole fitness har så mange forskellige afskygninger og måder at praktisere det på, og at det handler om at finde præcis den version der passer dig allerbedst.

Nina poledance pole fitness

Nina: "Se frygten i øjenene"

Nina, vores opfindsomme Power Producer, havde aldrig rigtig fundet sig en træningsform, der rigtigt passede hende. Hun havde prøvet fitnesscentret, men puha det var en lille smule for kedeligt for hende. Hun kom aldrig rigtig afsted og sofaen træk en lille smule mere. Indtil en dag fik trukket sig ned for at prøve pole fitness og hun var solgt fra første upside-down. Hun var ikke rigtig smidig, ikke rigtig stærk og havde som sådan ikke rigtig nogle sportslige forcer, men hendes gå på mod, frygtløse sind og viljestyrke har gjort, at hun har opbygget en stor styrke, som tydeligt viser sig når hun træner – og det er også selvom hun har været hæmmet af alle mulige skader fra alle hendes kreative, nye og til tider farlige tricks og transitioner, som hun skal afprøve. Så med en masse gå på mod og et åbent sind, kan man nå uendelig langt, hvis man tør at se frygten i øjnene og bare kaste sig ud i det.

Maibrit silk aerial fitness

Maibrit: "Elegance og ynde kommer indefra"

Maibrit, vores yndefulde Feel Good Facilitator, har, som nok mange vil tænke, den “perfekte” baggrund. Hun er gammel springgymnast, men havde sin frygt for at springe baglæns, hvilket også tydeligt ses i dag i forhold til hvilke tricks hun helst holder sig fra. Hun har også lavet rytmegymnastik og danset de fleste former for dans på et eller andet tidspunkt. Det har helt klart også gjort, at hun har sine store forcer inden for ynde og flow, hun nyder at lave små charmerende flow kombinationer og gerne kombineret med lidt ben-smidighed og føler gerne musikken for at lade det udtrykke sig i ynden og elegancen, men hun holder sig helst fra for mange styrketricks, og det gælder både pole, hoop og silk. Hun har altid kæmpet med, at det var svært at opbygge styrke, men selv det er kommet efter mange års træning, og hun kan stadig mærke, at hver dag bliver hun stærkere og stærkere. Hun fandt hurtig ud af, at pole fitness, aerial silk eller hoop ikke var noget man blev god til fra den ene dag til den anden, men at det tværtimod krævede mål og vedholdenhed hele vejen igennem.

5 instruktører, 5 baggrunde og alligevel har de alle i dag opnået deres helt egen pole stil, deres helt egen styrke og smidighed, deres helt egne forcer. Og jeg tror godt vi kan blive enige om, at de alle er fantastiske på helt deres egen måde. Så hvad er din baggrund? Og dine forcer? Og hvorfor skulle du holde dig tilbage? Vi har helt sikket en i studiet som har en baggrund, der minder om din og som kan hjælpe dig til at finde ud af, at det også sagtens kan lade sig gøre for dig, at blive god til pole fitness.

// Pole Republic Teamet


DK
EN