Hvad skal baby hedde?

Hvordan navngiver man et polestudie? Det er vel ligeså svært, som at navngive en baby - navnet skal jo passe personligheden og til den person babyen vokser sig til at blive. Læs historien om hvordan vi navngav vores lille polestudie og hvilke tanker vi havde omkring vores studie og vores identitet i processen.


At finde et navn til sin virksomhed er lidt ligesom at lede efter en nål i en høstak. Det føltes nærmest umuligt, men vi vidste, at vi blev nødt til at finde på et – vi kunne jo ikke bare rende rundt og være navneløse. Og hvis man er man stædig nok, så skal det nok lykkes! Vi tænkte lang tid over hvilken rolle vores navn skulle kunne. Det skal lyde godt, man skal kunne huske det, det skal fortælle hvad virksomheden laver og vigtigst af alt, det skal skabe en identitet.

Flere dage og nætter blev brugt på at gruble over, om det vi nu havde i tankerne lød godt, hvad der var godt ved det, hvad var knap så godt og om kunne være bedre? Til tider var det svært at få lukket et øje, da man bare ikke kunne stoppe med at tænke og tænke. Vi fik skrevet måske omkring 100 forskellige forslag ned. Pole and Fun, We Are Pole, Pole4You, Jane Doe Studio, PowerPole Studio. Nogle navne hang ved i flere dage, andre blev kasseret efter et par timer, andre var allerede taget...

Vi vidste, at en af de vigtigste ting i udvælgelsen var, at navnet skulle fortælle hvad og hvem vi var og hvad folk kan forvente hos os og hvad vi står for. Men hvad var det nu egentlig vi ville? Hvad var det for et slags studie, vi gerne ville skabe? Vi skulle have øjnene på bolden, for pokker! Hele tiden!

Hvis vi lige skal break it down, så ville vi skabe et rum hvor der var plads til alle, et rum hvor man hjælper hinanden, et rum hvor man indgår i et fællesskab, et rum med latter. Men det er jo helt umuligt hvis det kun er os to – vi kan jo ikke gøre det hele selv! Det kræver, at vi har en masse mennesker omkring os, som har de samme ønsker, de samme drømme og som vil være med til at opbygge fællesskabet omkring pole og aerial fitness. Så med det in mente, påbegyndte vi en ny brainstorm og en ny idegenerering omkring navne. Vi vidste at vi skulle have ordet POLE med i vores navn – det er trods alt vores primære beskæftigelse.

Efter mange brainstorms og opsummeringer af vores værdisæt, poppede et simpelt, men stort ord op. REPUBLIK. Men fordi de fleste ting bare lyder federe på engelsk, prøvede vi lige med REPUBLIC. Det kunne vi godt li'! Så det valgte vi! Og vores nye navn, Pole Republic, skulle selvfølgelig fejres med manér! Så vi holdt vores egen lille navngivningsfest! Man skal altid huske at fejre de små sejre!

 
pole fitness pole republic navngivning
 

Og hvad betyder navnet så egentlig? Ifølge online ordbogen Webster er Republic en forsamling af mennesker, der har den øverste magt, og som frit engagerer sig i en specifik aktivitet. Det lyder måske lidt kryptisk, men oversat til noget vi forstår: En Republik er en masse mennesker, som har bestemt sig for, at de vil det samme, sammen. Jamen, det er jo lige os og det er jo lige sådan et rum vi forsøger at skabe! Vi vil være det studie du vælger, fordi du har en interesse i at blive den bedste version af dig selv igennem en sport, som forstærker din allerede super lækre person og fordi du har en interesse i at gøre det sammen med en masse ligesindede, der alle er der fordi vi sammen kan hjælpe hinanden til at blive de bedste. Vi er der til at sørge for den daglige dag i Pole Republic, men uden input fra alle jer der vil være en del af Pole Republic, kan vi aldrig opnå et fuldstændigt fællesskab – en republik kan ikke bestå uden et fællesskab.

Pole Republic er iværksat og drevet af os, men hvis det skal vokse sig stort og opnå sit fulde potentiale, skal det styrkes og dyrkes af dig, af jer alle sammen, og vi håber at du vil være med til at gøre dit Pole Republic til det bedste, det kan blive.

// Nina & Maibrit

DK
EN