Har du mistet motivationen til at træne?

De fleste af os har et glemt fitness medlemskort liggende i en lomme eller en pung et eller andet sted. Vi prøver ihærdigt at tage os sammen til at komme ned og træne, men det sker aldrig rigtigt. Sofaen trækker efter en lang arbejds- eller skoledag og alt i mens vi ligger og slapper af på sofaen, sniger der sig en lille sort regnsky af dårlig samvittighed hen over os fordi at vi ikke kom afsted - igen, igen! Men hvorfor er det så svært at finde motivationen til at gå i træningscentret?

Sundhedsstyrelsen anbefaler 30 minutters intens træning om dagen, sammen med et hav af andre ting vi heller ikke kan overholde. Vi prøver at hoppe med på alle sundhedsbølgerne, der florerer og har derfor også på et eller andet tidspunkt fået købt os et fitnessmedlemskab for “nu skal vi altså også i gang!”. Og vi gør det jo netop for at undgå den dårlige samvittighed, hver gang vi bliver mindet om hvor godt træning er, men den dårlige samvittighed ophober sig bare endnu mere, når vi alligevel ikke får det brugt og det tager virkelig en masse energi. En energi vi virkelig godt kunne bruge bedre!

Gør noget, der gør dig glad

Vores erfaring er, at hvis man skal undgå den dårlige samvittighed og faktisk bruge energien på noget positivt i stedet, skal man finde en træningsform, som gør en afhængig. Man skal have lyst til at komme afsted et par gange om ugen, træningen skal gøre kroppen træt og hovedet fuldt af energi, fordi det bare endnu engang var super fedt at komme ned og træne :) Vi har selv prøvet at køre død i træningen og du kender måske også følelsen? Din krop gider ikke og det er kedeligt at gå i fitness center og stille dig op på et løbebånd, for at løbe … ingen steder!? eller at sætte dig i den samme mave-maskine, uden rigtig at vide, hvordan den skal bruges. Ja, faktisk var der rigtig mange maskiner man ikke lige vidste hvordan man skulle bruge, så man lignede i stedet bare en komplet idiot der var det helt forkerte sted! Der var ingen til at hjælpe, og lad os være ærlig det er da dybt demotiverende! Det var bare som om at den investering, man lavede i træningen ikke gav et afkast man kunne bruge til noget.

Men hvad skal du så gøre? For selvfølgelig skal du ikke bare læne dig tilbage som en runken sofakartoffel, fordi du ikke kan overkomme det dumme fitness center, som nu i stedet for at give dig flot form og kondi giver dig dårlig samvittighed. Du skal da bare give en anden sport et forsøg. Find ud af hvad der motiverer dig. Er det fællesskab? Er det at lave forskellige ting til din træning? Er det holdundervisning? Er det at presse dig selv til yderste? Prøv at mærke efter.. Og prøv så lige at spørge dig selv, om det ikke er på tide at gøre noget ved det og prøve noget nyt? Måske man kunne finde en sport hvor man arbejder hen imod noget - små step af gangen? Vi kan jo alle godt lide at have et mål i vores hverdag.


Alle os i Pole Republic, har på et tidspunkt ramt en træningsmur med masser af dårlig samvittighed og vi prøvede også noget nyt. Vi erfarede hurtigt, at Pole Fitness giver os en glæde og et energi boost som får os til at komme igen og igen. Og det gør vi fordi træning skal være sjovt! Ved pole fitness, eller pole dance om du vil, så vil du hurtigt finde ud af, at den sport sagtens kan erstatte alle maskinerne i fitness centeret inkl. løbebåndet! For når du eksempelvis danser pole dance, så får du virkelig pulsen op og du bruger samtidig din koordination og dine muskler!

never skip leg day

Og når du træner forskellige pole positions og tricks, så styrker du i høj grad dine muskler – og her mener vi alle dine muskler, for der er næsten ingen tricks eller positions, hvor du ikke skal bruge alle dine muskler! Heldigt for dig, hva’. Så behøver du ikke engang være bange for at ”skippe leg day”.   


Så kom du bare afsted – gør noget godt for dig og prøv noget nyt, noget andet, noget sjovt!
I Pole Republic har vi alligevel gratis prøvetime, så hvad har du at miste… andet end kalorier? 😊

DK
EN