Dance till you drop! 💃🏻

Skræmmer freestyle- og dansetimerne også dig? Du er absolut ikke den eneste. Du føler dig måske en smule klodset omkring polestangen og det dér med pointede fødder, yndefulde arme og fingre kan være svært. Men hvad er det i virkeligheden, der holder dig tilbage?


DET ER DIN PERSONLIGHED!

Dans er en udtryksform og i dansen er der ingen der bestemmer, ingen der dømmer dig og musikkens toner er din kreativitet og hjælper til at give din dans udtryk. Der er intet endegyldigt facit og derfor heller ingen grund til at være skræmt af disse timer. For dét udtryk din dans har er dig, dit humør og din personlighed.

castor dance

Ja, det er rigtigt, at der i pole dance timerne er lavet en koreografi, hvor grundtrinene er sat, men der er ingen, der fortæller dig, at du skal ligne underviseren og bevæge dig som ham eller hende. I vores optik er dans fantastisk, netop fordi vi tolker ting på hver vores måde, og det vil komme til udtryk når vi danser en koreografi. Det er også derfor, at ingen danser den samme fortælling, men at hver person danser sin egen historie igennem den samme musik og de samme trin. Prøv at observere en gruppe dansere på Youtube.com og se hvor forskellige deres attitude er, selvom de faktisk har den samme musik og de samme dansetrin.

Let it go, let it go 🎵

At turde give slip, åbne op, lytte til musikken og få kroppen til at bevæge sig uden at tænke over bevægelserne kan være ekstremt grænseoverskridende. Men når man først har åbnet op, bliver det nemmere for hver gang og man vender sig hurtigere til hvordan musikken spiller og man lægger mærke til hvordan ens krop bevæger sig. Man lærer sine egne bevægelsesmønstre at kende og finder ud af hvor kroppen har lyst til at gå hen. På en måde kan man sige, at dans er kroppens måde at snakke på, den udtrykker sine følelser gennem bevægelse og musikken. Vi lytter til musikken, som hjernen opfanger og omdanner til følelser, som kommer til udtryk gennem bevægelser i kroppen og på den måde kan vi kreere en fortælling, som er en afspejling af vores personlighed.

Ja, vi ved godt det lyder dybt, men kroppen er imponerende og den er dit vigtigste redskab, så hvorfor ikke lære den at kende? Al begyndelse er svær. Da du skulle lære at snakke, var det også en lang proces, men det har du jo lært nu og faktisk er 50 % af vores kommunikation med andre mennesker forstået gennem kropssproget, så hvorfor ikke udvide dit sprog?

GETTIN' JIGGY WITH IT

Er der mere? Ja, for udover alt det her med at lære kroppen at kende, forstå dine bevægelser bedre, fortælle en historie og så videre, så kan freestyle og dans også forbedre din koordination og kreativitet. For når du danser, skal du både svinge højre arm, samtidig med at du flytter venstre fod og kigger op ad, alt sammen mens du smiler, lytter til og følger musikken også skal du også lige huske næste trin. Det kan være svært at få kroppen og hjernen til at arbejde sammen omkring musikken og de første mange gange man prøver det kan man føle sig tom for idéer og kreativitet, men jo flere gange man gør, des mere komfortabel bliver man ved sig selv og pludseligt en dag, er du mester i freestyle eller koreografi sammensætning og lader kroppen bestemme og kreativiteten blomstre!

Kort og godt, du behøver ikke være bange for at prøve nye ting og give slip, for det kan faktisk gavne dig på rigtig mange måder og i det mindste kan det aldrig skade at prøve det af. Vi glæder os til at se dig til freestyle og pole dance timerne!

 

 

// NINA & MAIBRIT

DK
EN