En ærlig snak om at være studieejer

“Ja, det ville være forfærdeligt at skulle sige farvel til alle de skønne mennesker man ser på næsten daglig basis…” En ægte fortælling om at være studieejer af Pole Republic.

nina og maibrit foran logo
Vi fandt en blog online, hvor en studieejer blev interviewet omkring dét at være studieejer. Vi besluttede os for, at besvare de samme spørgsmål…

Hvad er det bedste ved at være selvstændig?

Nina: Det må helt sikkert være glæden ved at gøre tingene selv. At se at de initiativer og tiltag man igangsætter rent faktisk kan blive til noget og opnå resultater når man skubber på noget og det rent faktisk rykker sig. Det er lidt ligesom at plante et lille frø og hver dag bare se det bliver større og større og til sidst udvikler det sig til en kæmpe blomst. Samtidig er det bare super fedt at være sin egen chef, at ingen rigtig skal bestemme over din dag og dine prioriteringer, men at det faktisk er dig selv, der har det sidste at sige. Også er der selvfølgelig en helt unik glæde ved Pole Republic, som er vores venskab. At vi på så kort tid har formået at skabe et helt unikt, tæt, sammentømret, næsten mand-og-kone agtigt forhold til hinanden. Det er bestemt også en kæmpe kæmpe glæde! Maibrit: Jeg er helt enig med Nina, det er helt sikkert friheden der er det allerbedste, man arbejder selvfølgelig ekstremt mange timer, men der er en enorm fleksibilitet i at man for det meste selv kan planlægge hvornår man arbejder. Det gør dog også at man måske nogen gange får skudt tingene til en lille smule for tæt på deadline, eller sent på aftenen.

Hvad er den største glæde ved at eje sit eget pole og aerial studie?

Maibrit: Den største glæde ved Pole Republic må helt sikkert være medlemmerne. Det er en kæmpe fornøjelse at se når et medlem udvikler sig og opnår de forskellige tricks som personen har arbejdet på så hårdt og så længe. Jeg er vild med at se den selvtillid som vores medlemmer får opbygget igennem træningen, og samtidig også det fællesskab de får hernede. Vi har en tavle i studiet, hvor medlemmerne kan skrive deres mål for 2018 op, og det er den største glæde når medlemmerne får sat et fint kryds på listen. Nina: Ja, det er så sjovt at følge med og se når et medlem når målet, og det er endnu federe at være en del af det og hjælpe med at nå målene! Og så er det jo også bare en glæde at følge hele processen og se hvad et lille skub på f.eks. vores marketingsplatforme kan gøre.

Hvad er jeres største bekymring?

Nina: Den største bekymring ved at eje sit eget på studie er faktisk at være en skuffelse. At være en skuffelse for både medlemmer og instruktører, hvis stedet pludselig ikke kunne køre rundt og vi blev nødt til at lukke lukke studiet. Maibrit: Ja, det ville være forfærdeligt at skulle sige farvel til alle de skønne mennesker man ser på næsten daglig basis, og tanken om at de nu ville skulle finde et nyt sted eller en helt ny sport de kunne elske lige så højt. Jeg tror sagtens at man kan sige, at en stor del af det at gå hos Pole Republic er også det community man er en del af, og det jo noget man stille og roligt er faldet til i. Nina: En anden bekymring er selvfølgelig pengene. For mange entreprenører, der starter sit eget op, er pengene en stor del af de bekymringer, som man går rundt med til daglig. Det er hele tiden en kamp for at finde flere penge og bruge de penge man har rigtigt. Men vi er sikre på, at så længe vi gør det godt, gør vores bedste og yder en god service, skal det nok gå.

Hvis I kunne ændre noget i forhold til begyndelsen, hvad ville det så være?

Maibrit: Generelt tror jeg, at når man er ny til noget, så vil man selvfølgelig altid lave en masse småfejl her og der, det kan ikke rigtig undgås, og jeg tror som sådan ikke vi rigtig kunne have gjort så meget anderledes med den viden og de kompetencer vi stod med, da vi gik i gang med at udforme forretningsplanen og føre tingene ud i livet. Vi kunne da helt sikkert have haft lidt mere is i maven, når vi var ude og kigge på lokaler, forhandle kontrakter osv., men jeg synes nu alligevel at vi stille og roligt hen af vejen har lært tingene og blevet så meget klogere, at hver fejl har jo ført til noget bedre. Hvis ikke der var fejl, havde vi jo heller intet der kunne forbedres. Nina: Jeg er helt enig, altså det havde selvfølgelig altid være fedt med lidt flere penge at gøre godt med fra start, men når man som nyuddannet vælger at gå ud og åbne sit eget, så må man jo spinke og spare og bygge sit imperium op med de midler man har, og ja, det synes jeg da egentlig er gået meget fint.

En sidste kommentar

Maibrit: Jeg synes helt sikkert at det at være selvstændig er det hårdeste, men nok også noget af det bedste jeg har gjort – der er mange nætter hvor man måske ikke får helt så meget søvn, fordi man vender og drejer tankerne og mulighederne, men når man så er i studiet og underviser og arbejder, så giver det hele bare ekstremt meget mening. Det er helt fantastisk at arbejde et sted hvor der altid er en masse smilende ansigter, hvor der altid er god stemning og hvor man hver dag bliver klogere og klogere, fordi man bevæger sig ud på ukendt land i forhold til den viden der nogen gange skal bruges. Nina: Ja, MB har helt ret. Det er sådan en fed følelse, selvom man nogle gange godt kan synes at det hele bare er øv, men så er det bare ekstremt vigtigt at man husker at fejre de små ting, det kan være et like på facebook, et nyt medlem eller at man lige har fået pudset vinduer og solen skinner. Man skal huske det, også skal det hele nok gå. Også på de dumme dage – for der har vi jo heldigvis hinanden, som vi kan støtte os op af.