Skab en god vane

Du havde ellers alle de bedste intentioner sidste søndag aften, da du planlagde ugen, men...
pige i aerial hoop

Dagen flyver afsted, møder, kaffedates, hente børn, madlavning osv. osv. Ugen forsvandt før du så dig om og weekenden er endelig kommet. Sikke dejlig ro, ikke så mange planer, bare tid til at dase på sofaen. Men inden du så dig om, har den dårlige samvittighed overtaget sofaens ro. Heller ikke denne uge kom du afsted til træningscentret… Du havde ellers alle de bedste intentioner sidste søndag aften, da du planlagde ugen, men igen igen så skete livet, trætheden overmandede dig efter arbejde og fristelsen for hyggeaftener vandt.

Vi tænker at mange kan nikke genkendende til den følelse. Man vil så gerne, men kommer simpelthen ikke afsted – det ikke fordi vi ikke synes det er sjovt, men vi har bare travlt. Den evige undskyldning vi slynger omkring os ved enhver lejlighed. Det jo ikke fordi vi ikke kan tage os sammen, vi har bare super travlt. Hvis vi skal afsted når vi har travlt, så skal vi danne os en vane, hvor træningen ikke er et tilvalg, men simpelthen bare er noget vi gør, en af de ekstra ting der også gør at vi har travlt. Guldkornet ved at indlægge træningsaktiviteten ind i den travle hverdag er dog, at vi efter træningen har mere overskud og energi, og er langt mere produktive end før. 

Mange af de ting vi gør hver dag, består af vaner. Hele vores morgenrutine er en vane, vi står ud af sengen og tænker ikke på meget før vi går i gang med dagens gøremål, men alligevel formår vi at spise, gøre os klar, tage afsted mm. Vaner der er så indgroet at det bare er noget vi gør. Der er ikke nogen specifikke beviser på hvor hurtigt vi danner vaner, men vi skal styres af vores autopilot, så det bare er noget vi gør og ikke noget vi skal tænke over. Det skal være en integreret del af vores hverdags mønster. 

Hvordan træning kan blive en vane for dig, kan fungere på en anden måde for dig end for andre, da vores hverdag kan være vidt forskellige, men vi vil alligevel prøve at give et par bud på hvordan din vane omkring pole fitness, aerial silk eller hoop kan blive en fast del af din hverdag. 

  1. Hver søndag aften, sætter du dig ned og gennemgår din uge. Du vælger hvilke dage det er realistisk at træne på og booker dig på 1 eller 2 hold. Du skal ikke være urealistisk og booke dig på for mange hold, for så vil det være noget lettere at booke fra igen. Men de hold ud bestemmer dig for at booke søndag aften, skal du aftale med dig selv at du ikke må afmelde igen. Du skal simpelthen få det til at lykkes.
  2. Du sætter dig ned og gennemgår en typisk uge, du finder frem til hvornår på ugen det passer dig bedst at træne, det kan være en dag eller flere. Du kigger på holdplanen og finder et hold der passer dig godt, og aftaler med dig selv at dette hold skal du tage hver uge. Du kan ligeså godt booke frem med det samme, for du skal jo afsted. Dette vil skabe struktur, en relation til de folk der er på holdet og et mønster i din træning. 
  3. Måske du skal bruge et mål, for at kunne danne en vane, så sæt dig ned og find ud af hvad er dit mål med træningen? Og vær realistisk! Hvis vi er for urealistiske taber vi vores motivation undervejs og vanedannelsen bliver ødelagt. Når du har fundet dit mål, kan du finde ud af hvordan du skal træne hen imod det, lægge en træningsplan og hold dig så til den. 

Vi håber du kan bruge det som motivation til at starte din nye træningsvane, komme igang, og få skabt nye mønstrer i din hverdag, så træning ikke længere bliver et tilvalg, men et must do! Det er ikke let, og det kan tage tid, så hold tålmodigheden oppe, aftal evt. med en veninde, at i skal gøre det sammen, så i kan hjælpe hinanden på vej.
Vi glæder os til at se dig i studiet!

Nina & Maibrit