Det gode model billede

Modellens tips og tricks til det gode billede. Hvad skal du gøre og hvad skal du ikke gøre.

vanessa model

Udover at være en skøn pole danserinde, er Vanessa også model og brand-ambassadør. Det betyder, at hun af og til tager billeder for nogle forskellige virksomheder iført deres tøj, og nogle gange også mens hun træner. Derfor skal Vanessa også have total styr på hvordan man tager DET GODE BILLEDE. Og her deler hun sine tips og tricks med dig!


Ren baggrund

Vi har sikkert alle prøvet at se på et billede af os selv, og ikke været helt tilfreds med resultatet. Så for at hjælpe lidt på det, er der her nogle råd til hvordan de mest almindelige problemer kan fikses. En af de mest typiske ting der kan ske, er at der er noget forstyrrende i baggrunden, der ødelægger renheden i et billede. For eksempelvis har du lagt din vandflaske eller noget tøj på gulvet, og ikke tænkt på at fjerne det. Det kan også være en person har sneget sig ind i billedet, uden at vide du var i gang med at tage et. Her er det samme trick, taget fra samme position, men der er stor forskel på billedet. Det første billede er døren åben, der ligger et par leggings og en vandflaske på gulvet, en crash mat op ad den ene væg, det hele er lidt skævt og Nina strækker ud på gulvet. Man kan ikke undgå at kigge på det. Det andet billede er døren blevet lukket, vandflaske, tøj og crash mat er blevet rykket ud af billedet, kameraet rettet op og Nina har været venlig at flytte sin udstrækning til et andet sted i studiet. Baggrunden ser derfor mere renlig ud, og bringer mere fokus på selve tricket.

“POINT YOU TOES!”

Vi har alle hørt den før, nogle af os har endda hørt det mange gange, og kommer nok også til at høre det et par gange mere. Men der er en mening med den sætning. Fødder og hænder spiller en stor rolle i et fuldt kropsbillede, og bananfødder ser bare sjældent godt ud. Så lyt til den instruktør eller veninde der fortæller dig, at du skal pointe dine tær, eller strække dit ben. Noget andet er hænder, man tænker sjældent over dem, når du hænger med hovedet nedad og forsøger at slappe af, men de kan ændre energien i et billede, lige så meget som fødder. Hvad vi oftest vil have, er et billede der ser ubesværet og smertefrit ud. Den bedste måde at få det til at lykkedes, er at slappe af i hænderne og i ansigtet. Her kan man se hvordan det første billede virker anspændt, bananfødder og strittende fingre får det hele til at se ubehageligt ud. Det andet billede ser derimod problemfrit ud og virker langt mere sofistikeret. Fødderne er strækket og hænderne er rolige.

Lys & Vinkler

Det kan gøre dit billede ti gange bedre – Det kan også gøre det ti gange værre. Første ting du bør vide om lys, det bedste er naturligt dagslys. Har du været heldig at komme på et tidspunkt hvor det er der, er det næste trin at finde ud af hvilken vinkel billedet skal tages fra. Kameraet skal være rettet væk fra solen, medmindre du ønsker at lave et silhuetbillede. For tager du et billede med stærkt lys i baggrunden, vil det meste af din krop blive mørk, og der fjerner en del af kontrasterne. Så går du efter et lyst billede, er kameraet som sagt nødt til at være rettet væk fra solen. I studiet vil det derfor være at tage et billede, hvor man (som fotograf) har ryggen til vinduerne. Vinkler er endnu et drillende element. Bliver et billede taget lidt for langt oppe kan personen i fokus til at se lille ud, eller få ’klippet’ en fod. Bliver et billedet taget lidt for langt nede kan personen i fokus se lidt for stor ud, og toppen af ens hoved kan mangle. Det samme med billeder der er taget for tæt på. Sørg altid for der er luft omkring en person i et billede. Der skal gerne være noget luft over hovedet, under fødderne, og til begge sider. Har man lyst til at billedet skal være tættere på, kan man altid zoome ind eller beskære, men du kan ikke zoome ud og udvide et billede. Dermed får du her tre T’er der er gode at huske. Træd et skridt tilbage – Tænk på lyset – Tag billeder fra flere vinkler/ Take a step back – Think about the light – Take pictures from multiple angles. Billederne her er taget inde for det samme minut. Alligevel er det ene meget dunkelt og det andet er meget klart. På det mørke billede er den ene fod desuden også blevet skåret væk. Det lyse billede har derimod både lidt luft over og under personen.

Hvem skal tage billederne?

Allerbedst er at finde en person du føler du kan slappe af med. En ven, veninde, søster eller en helt fjerde person. Det vigtigt du finder en, du tænker har tid og lyst, til at hjælpe dig med at få et godt billede. Gerne en der også kan dirigere dig, og fortælle dig hvis du skal løfte dit ben lidt mere, eller strække fingrene en anelse mindre. Er du alene eller har du ikke lyst til at andre skal tage billeder af dig, kan du også placere din mobil på en af studiets skamler med en blok som ryg, og optage dig selv. Derfra kan du pause din video og tage et screenshot af dig selv i et trick. Sidst, men ikke mindst, det perfekte billede får du sjældent i første forsøg, så tag gerne så mange som muligt. En hyggelig idé jeg personligt synes fungerer bedst, er at booke en DIY time med en god veninde, og skiftes til at tage billeder af hinanden. På den måde er der en pause mellem de forskellige tricks, og man kan hjælpe hinanden med gode råd. Samtidig føler man ikke noget stress over at få taget billedet hurtigt, for det er ikke noget der haster.

Håber du kan bruge disse tips til at få taget nogle fantastiske billeder.

// Vanessa