Hold træningen ved lige på ferien

Skal du også lade træningen gå på ferie, bare fordi du gør det? Nej, og det behøver slet ikke være svært, at holde træningen ved lige og stadig nyde ferien.

nina i lian

Ferie er fantastisk! Men hvad med træningen – skal den også holde ferie? Ikke nødvendigvis, for heldigvis er ferie ikke ensbetydende med, at du skal lægge al aktivitet på hylden kun spise fed mad. Det kan faktisk være rigtig nemt at holde sin træning og form ved lige på ferien…


Først vil vi dog lige slå en ting fast! DU TAGER IKKE PÅ OVERNIGHT! Vægtøgning i form af fedt, er noget der sker langsomt. Derfor er det okay at være på ferie og gi’ lidt los. Men det er også vigtigt at sige, at alle er selvfølgelig forskellige og derfor er det vigtigste, at være opmærksom på hvad du laver, hvad du spiser, hvad du drikker og hvor meget du bevæger dig. Og det behøver slet ikke være så slemt at tænke over de her ting på ferien….

Gør træningen til en familieaktivitet

Start eksempelvis dagen med en morgendans og inviterer hele familien til at deltage – det er altså super sjovt og i får også aktiveret lattermusklerne. I behøver nemlig ikke danse pænt, men bare bevæg jer i 5-10 min. til noget god musik og slut evt. af med et par baner i poolen, hvis der er sådan en. En aktiv start på dagen sætter kredsløbet i gang og vil sætte skub i systemet resten af dagen.

nina i pole pinch salt

Water and a pinch of salt, please

Jaja, det ved du godt, men nu siger vi det altså igen, for det er en vigtig ting. Ikke nok med at det holder dig hydreret i solen, så får det altså tingene til at ”flyde” lettere gennem systemet… med andre ord er vand godt for fordøjelsen – så drik! Og husk også at spise salt. Salt binder nemlig vandet til kroppens celler og dermed har du lettere ved at holde på vandet i kroppen.

Træn i vandet

Hvis du har en pool eller et hav at bade i, så er leg og svømning også rigtig, rigtig gode træningsaktiviteter. Når du svømmer aktiverer du hele kroppen og det er ikke nær så hårdt, fordi du befinder dig i kølige vand. Og hvis du svømmer hurtigt, træner du samtidig også din kondition.

Spis lokalt

Ofte når man er ude og rejse og man bevæger sig en lidt væk fra de mest turistede retter på menukortet, så kan man finde super lækre lokale retter, med friske råvarer til en billig penge – prøv noget nyt i stedet for de klassiske turistserveringer med fiskefilet og stegte kartofler. Og hvis du ligger ved poolen og skal have et lille mellemmåltid, så hold dig fra de velkendte olierede pool-pomfritter – bestil i stedet en lille tomatsalat eller en frugtskål.

Udnyt, at næsten alt kan være en pole

Hvis du har læst vores blogindlæg om streetpole, så ved du også, at næsten alt kan være en pole. Og fordi du er pole dancer, så er du i den heldige situation, at du kan træne næsten uanset hvor du er i verden, så længe der er noget der kan udgive sig for at være en polestang.

Derudover er pole fitness heldigvis også blevet rigtig udbredt, så hvis ikke du lige føler for at hoppe på den første og bedste lygtepæl eller legestativ, kan du besøge det lokale pole fitness studie og tage en time eller to. De fleste studier, synes det er super fedt, at få besøg af pole dancere fra andre lande, så vær ikke nervøs for at tage kontakt!

Her besøgte Nina The Studio Rhodos ved Gail McKinlay på Rhodos i Grækenland.

nina i the studio på rhodos

Og selvfølgelig, så skal du også huske at slappe af, drikke lækre drinks, spise god mad og lade muskler og hjerne geare ned – du er jo trods alt på ferie!

HAV EN FANTASTISK FERIE!

// Nina & Maibrit