Republikkens farver

Farver påvirker os både fysiologisk og psykologisk og er med til at styre, hvordan vi lever vores liv, både i bevidstheden og i ubevidstheden. Hvilken farve er du?

Vores logo består af mange forskellige farver – og det er ikke uden tanke bag. For faktisk har vi virkelig tænkt over, hver eneste farve. Har du eksempelvis lagt mærke til, at der ikke er noget sort, brun eller grå?

Hver eneste farve betyder noget og hver eneste farve er udtryk for, de værdier, holdninger og følelser vi har til pole fitness, til studiet og til dig.

Sammen giver farverne et udtryk af diversitet og glæde – det er lidt regnbueagtigt, og det må det også gerne være, for i vores øjne er pole altomfavnende og hvis pole fitness var et dyr, ville det være en enhjørning med et horn lavet af glæde i alle glade farver, der kunne fortrylle alle, så de blev i godt humør, fik tiltro og blev glade for deres krop! (red.: læs at hornet er synonym for en pole 😉 )

Men tilbage til farverne, for hvad betyder alle farver i virkeligheden? Farver spiller en central rolle i vores liv og hverdag og de har en helt fantastisk evne til at påvirke vores følelser.

Farver kan blive brugt som et rigtig godt kommunikationsværktøj og kan faktisk bruges til at opfordre til en handling, påvirke vores humør i en vis retning og måske endda forårsage fysiologiske reaktioner!

Så hvad er vores værdier? Vores humør? Vores holdninger og følelser? Du finder svaret i vores logo…

Grøn er farven for natur og sundhed. Den repræsenterer vækst, natur, penge, frugtbarhed og sikkerhed. Farven grøn er en afslappende farve, der er behagelig for øjet og som efter sigende skulle have en helbredende kraft. Den bruges ofte til at repræsentere noget, der har med sundhed at gøre. Fra et farvepsykologisk perspektiv, er det farven grøn, der sætter hjertet og følelserne i balance, og skaber ligevægt mellem hovedet og hjertet. Den grønne farve er en følelsesmæssigt positiv farve, som giver os evnen til at elske og pleje os selv og andre betingelsesløst.

Den røde farve er en varm farve, der fremkalder en stærk følelse af lidenskab og energi. Farven rød bruges ofte på flag (eller logo’er) som symbol på stolthed og styrke. Den røde farve er en varm og positiv farve, som forbindes med vores fysiske behov og vores vilje til at overleve. Farven rød er energigivende og den fremprovokerer følelser og motiverer os til at skride til handling. Den røde farve udtrykker pionerånd og ledelsesmæssige kvaliteter og fremmer ambitionsniveau og beslutsomhed.

Gul er den lyseste farve, som det menneskelige øje kan se. Den repræsenterer ungdom, sjov, lykke, sol og andre glade følelser. Det er en munter og energisk farve. Farven gul relaterer til det at lære. Det er en farve, som resonerer med den venstre (eller den logiske) side af hjernen, hvor den stimulerer vores mentalitet og opfattelsesevne. Farven gul inspirerer tanker og nysgerrighed. Den er kreativ fra et mentalt synspunkt – farven, der giver nye ideer. Den gule farve hjælper os til at finde på nye måder at gøre tingene på.

Blå er en kølig og beroligende farve, der viser kreativitet og intelligens. Det er en farve, som symboliserer loyalitet, styrke, visdom og tillid. Farven blå har en beroligende virkning på psyken. Blå er oprigtig, tilbageholdende og stille, og kan ikke lide at gøre et stort nummer ud af tingene eller tiltrække for meget opmærksomhed. Blå hader konfrontation og kan lide at gøre tingene på sin egen måde. Fra et farvepsykologisk perspektiv, er den blå farve pålidelig og ansvarlig. Den stråler af indre sikkerhed og tillid.

Lilla kombinerer stabiliteten fra den blå farve og energien fra den røde. Gennem tiderne, har lilla altid været forbundet med royalitet, adelighed og prestige. Farven lilla kan symbolisere mystik, magi, magt og luksus. Farven lilla vedrører fantasi og spiritualitet og giver os mulighed for at komme i kontakt med vores dybeste tanker.

Farven orange er en kombination af rød og gul. Det er en lys og varm farve. Den repræsenterer ild, solen, sjov, varme og tropiske billeder. Orange betragtes som en sjov lys farve med appetitlige og lækre kvaliteter. Den øger desuden ilttilførslen til hjernen og stimulerer mental aktivitet. Farven orange tilbyder følelsesmæssig styrke i vanskelige tider. Den hjælper os til at komme i gennem skuffelser, fortvivlelse og sorg.

Det var alle de farver i forskellige nuancer som vi har i vores logo, og vi mener helt bestemt, at vi udviser alle de forskellige følelser, holdninger og værdier, som hver enkelt farve repræsenterer. Du indeholder helt sikkert også alle farver og nogle vil være mere fremtrædende end andre i forskellige situationer.

Men hvilken farve er du mest, når du laver pole?