Er aerial fitness for børn?

ad1

Vi synes svaret her er ret indlysende. Det er det bestemt! Fordelene for børnene, der laver aerial fitness, er mange. Men lad os tage det fra starten. Forudsat at du er forælder og at du stiller dig spørgsmåler: “Er sikkert for mit barn at dyrke aerial fitness?”. Ingen problemer. Vi besvarer dit spørgsmål.

Hvordan ved jeg, at mit barn kan dyrke aerial hoop, silk eller pole fitness?

Til at begynde med skal børnene selv være interesserede i luft akrobatik. Det er selvfølgelig muligt, at de ikke engang ved, at det eksisterer. Men her er nogle tegn. Hvis du f.eks. har fået øje på, at dine børn klatrer på alt, hvad de støder på. Det kan være alt lige fra en sofa derhjemme til et stativ på legepladsen, eller bare bænkene udenfor, så har de en naturlig interesse i luft akrobatik. Især hvis dit barn i år bad julemanden om en klatrevæg til hjemmet. Så behøver vi vidst ikke sige mere…

En vigtig detalje her er, at minimumsalderen for børn for at deltage i luftfitness er en alder af 7 – i hvert fald hos Pole Republic.
Det skyldes, at vores erfaring, fortæller os, at der er en vis kompleksitet i at udføre både aerial hoop, silk og pole fitness. Barnet bør være i stand til at forstå og implementere den vejledning, som deres instruktør giver.

Hvad er fordelene for et barn?

Hvor skal man starte? Lad os starte med det faktum, at eftersom børnene er koncentreret i at lære og udføre tricks, vil det på lang sigt også forbedre deres koncentration i skolen. Da de lærer at udføre mange ting på samme tid (for at lave tricks), får børnene også bedre koordination. Således bliver det meget nemmere for dem at fokusere både i timen, men også mens de laver deres hjemmearbejde. Hvilket også letter jobbet for forældrene. Win-win situation!

Fra et fysisk perspektiv er aerial fitness jo gymnastik for børn. På denne måde vil de begynde at opbygge deres muskler, få styrke og blive mere fleksible, mens de træner. Desuden er luft akrobatik en sjov proces med at få kropsbevidsthed. Dette vil også øge selvtillid hos børnene, da de vil indse, at uanset hvad deres kropsform er, kan de gøre fantastiske ting, som de ikke tidligere har tænkt på.

Fra et lidt medicinsk perspektiv anses dans generelt for at være gavnligt for immunsystemet. En af grundene er, at det er den perfekte måde at slappe af på din krop og lindre stress. Desuden, vil børn der ofte er på hovedet, også træne deres vestibulær-sans, hvilket resulterer i at være mindre svimmel generelt.

Brug for flere grunde?

Miljøet i pole fitness, aerial hoop og aerial silk, ja faktisk hele luft akrobatik miljøet, er yderst differentieret og inkluderende miljø. Ja, aerial fitness er primært en individuel sport. Men holdånden er stor. Børn vil let få nye venner, der deler den samme interesse med dem: at flyve uden vinger. Venner, der hjælper dem med at udføre tricks og støtte dem i denne fantastiske flyvetur.

Hvor skal I starte?

Fantastisk spørgsmål. Vi mener, at det for børn er bedre at starte fra en aerial hoop, derefter flytte til silke og derefter pole. Selvfølgelig er det subjektivt, og det er også meget baseret på præferencer. Imidlertid kan aerial hoop være mere velkendt for børn, da det kan minde dem om de spil, de har i skolen eller i deres legeplads. Men du kan roligt regne med, at vi tilrettelægger og planlægger undervisningen, så de kommer igennem alle tre discipliner på en sjov og god måde, så de ikke mister interessen.
Og selvfølgelig er der ikke specifikke krav til et barn for at kunne starte – kun at være klar til at have masser af sjov