Tanker om den første pole konkurrence

Det er med blå mærker og blandende følelser, at Ronja mentalt og fysisk forbereder sig til sin første pole dance konkurrence.
pole dance konkurrence træning_ronja

Så er der ikke mange dage tilbage, før at det går løs til Danish Nationals 2019. Jeg sidder her i skrivende stund, 9 dage inden konkurrencen, med meget blandede følelser. Selvom at dagene nærmer sig, har jeg stadig ikke helt afstemt med mig selv, hvad jeg egentlig forventer eller håber på at få ud af denne konkurrence, hvilket er ret usædvanligt for mit vedkommende. 

Måske jeg skulle starte med at præsentere mig selv. Mit navn er Ronja, og jeg har været en del af Pole Republic fra deres spæde start. Faktisk tror jeg, at min søster og jeg var de første medlemmer, som skrev os ind på åbningsdagen i juni 2017. Jeg har dyrket pole dance siden november 2016, og har været total fascineret og afhængig af sporten siden min første time. 

Jeg har altid trænet meget og været meget målrettet i mine træninger lige meget hvilken sportsgren det har været i. For mig har det altid øget min interesse for sporten, når jeg har deltaget til stævner og konkurrencer. Det har givet mig et klart mål om, hvor jeg skulle være fysisk og teknisk på et givet tidspunkt og det adrenalin-kick som jeg får når jeg virkelig skal præstere, kan jeg nemt blive afhængig af. 

Alligevel har jeg gået til pole i snart 3 år uden at konkurrere og havde Julia Pihl ikke haft hendes Competition Team Workshop i foråret, havde jeg nok heller ikke kastet mig ud i det endnu. Hvorfor tænker du nok? 
Jo, som du nok kan læse mellem linjerne i teksten over, så er jeg meget perfektionistisk og stiller høje krav til mig selv. Hvis jeg ikke har en reel chance for at vinde, ser jeg ikke rigtig det sjove i overhovedet at stille op. Det er måske en fjollet holdning at have, “det handler jo bare om at have det sjovt og gøre det for sig selv”  hører jeg ofte. Ja måske, men det har bare aldrig været tilfredsstillende nok for mig. Jeg vil se resultater. 

Det som har afholdt mig fra at stille op til konkurrence tidligere er nok 2 ting:
Først og fremmest er pole en kombination af uendeligt mange ting. Alt fra styrke, fleksibilitet, koordination, flow og udtryk. Det er altså utroligt svært at være dominerende på alle punkter. Derudover er pole, ligesom andre danseformer, en smule mere subjektiv end så mange andre sportsgrene. Du skal ikke bare komme først over målstregen eller udføre nogle øvelser i et forudbestemt program som dine konkurrenter ligeledes skal udføre. Det er mega skræmmende for mig at tænke på, at foruden alle de mange tilskuere der vil sidde og kigge, råbe og heppe på mig på næste lørdag, så sidder der altså også 3 dommere som ikke kun skal bedømme hvor godt jeg har udført min koreografi, men også hvor godt denne er sammensat. Sådan helt subjektivt om de bliver fanget af mit tema. 

Derfor aftalte jeg også med mig selv, dengang jeg meldte mig til konkurrencen, at mit mål skulle for en gangs skyld ikke være at vinde. Men mit mål måtte være at fuldføre min første konkurrence uden de helt store fejl og fremføre en koreografi som jeg selv kunne være stolt over – og så ville det være rart hvis jeg også lå i den gode halvdel af min kategori. Det har jeg så også trænet efter. Men nu hvor vi er kommet så tæt på dagen, kan jeg godt mærke, at jeg har svært ved at stille mig tilfreds med det. Efter de ufatteligt mange blå mærker, sved, frustration, nervøsitet, spænding, glæde og små sejrer undervejs, kunne det bare være så fedt at blive anderkendt for det arbejde jeg har lagt i det. Og den anderkendelse ses jo bedst, med en medalje om halsen, efter min mening.

Jeg prøver ikke at tænke for meget på det, for jeg vil så nødig skuffe mig selv. Og skal jeg være 100% ærlig, så har jeg absolut ingen idé om, hvordan det vil gå. Det kan virkelig gå begge veje. 

Så for at udligne presset på mine egne skuldre, så tror jeg at dette må være mit nye mål: At en af mine skønne dygtige medkonkurrenter fra vores eget Competition Team eller jeg selv, kommer til at repræsentere Pole Republic med en flot placering. For selvom pole er en individuel sport, har det været fantastisk at træne sammen som et team gennem de sidste 6 måneder. Og hvor ville jeg blive glad og stolt, hvis vi kunne vise hele Danmarks polefælleskab hvilken fantastisk sammenhold, støtte og undervisning vi er beriget med i Pole Republic! 

// Ronja