“Jeg skal være bikini-klar!”

"Bikini-klar". Er det dumt? Virker det? Eller skal vi bare acceptere den lille delle. Læs Nina's diskussion med sig selv.
bikini-klar

Jeg skal være bikini-klar!” Den sætning hører vi ofte her i pole fitness studiet for tiden. Solen er så småt ved at manifestere sig på himlen. I takt med at blomster og træer bliver mere farverige, bliver vi også mere og mere bevidste om vores kroppe. Om at det mål vi satte for os selv efter vi havde fortæret juleand og drukket brun sovs i litervis, slet ikke er påbegyndt. Havde vi glemt det? Eller bare udskudt det fordi vi jo rent faktisk ikke gider tage os af det!

Med kun 1½ måned til strand-løver og beach-babes begynder at smide tøjet på strande og i parker, søger vi helt febrilsk på Google: ”Bikini-klar på kun 8 uger!” og ”Bliv bikini-klar hurtigt!”.

Og ja, hvis jeg skal være ærlig (og det skal jeg jo…), så har jeg da også selv søsat et par forliste initiativer selv. Eks. finder Castor mig en dag liggende inde på studie-gulvet på en måtte, svedig og prustende, mens jeg laver mavebøjninger i massevis. ”Hvad laver du?” spørger hun med et meget skeptisk, fysioterapeutisk blik i øjnene. ”Jeg laver 14-day ab challenge!” pruster jeg. ”Jeg skal blive bikini-klar til min ferie og til sommeren!”. ”Omg!” siger hun og griner lidt overbærende. ”Det er fandme dumt!”.

Og har Castor egentlig ret? Er det bare dumt? Virker det overhovedet?
Jeg kan i hvert fald konstatere, at det ikke virker hvis ikke man følger det til dørs – hvilket jeg jo ikke gjorde. Den ellers super gode intention om bikini-klarhed forsvandt i dagligdagsrutiner og sofapuder. Også sidder jeg her og tænker ”Og hva’ så nu?”. Jeg nåede det jo ikke, og jeg vil også sige, at jeg når det sgu heller ikke før sommeren rigtig kommer. Og hvorfor ikke? Fordi jeg ikke gider. Jeg er jo faktisk slet ikke så utilfreds med min mini-delle, at jeg rent faktisk gider gøre en ordentlig indsats! Og netop derfor har Castor ret! Det er fandme dumt. For selvom jeg har en lille delle og jeg spiser 4 stykker (redaktion: læs 6 stykker) kage om ugen, så er jeg jo slank, rask og sund. Og er det egentlig ikke det vi burde gå og tænke på?

girl sitting in a pole with sunglasses

I stedet for at bekymre sig om at opnå en 2 centimeter slankere mave til sommeren, bør vi så ikke hellere sige: ”Jeg skal være sund til sommeren!” eller rettere: ”Jeg skal være sund hele året!” Og det er du hvis du træner, spiser sundt (og ja, du må gerne inkludere kage – men måske ikke hele 6 stykker om ugen 😉) og gør det, der gør dig glad. Så er du da sund! Og det burde da være målet. Og det er altså hellere ikke sundt at smide kroppen i intensiv slanke-koncentrationslejr 1-2 gange om året, for at være i mad-mekka resten af året. Kroppen har ikke godt af de udsving.

Og derudover så skal vi da bare være glade for den krop vi har! Selvfølgelig kan man sagtens lave forbedringer, men det skal ske på en sund måde. Ikke med en 14-day ab-bikini-diet-beach-babe-6pack plan!

Jeg har indset at min lille delle (som jeg i øvrigt har haft de sidste 8 år) ikke forsvinder på 14 dage. Jeg bliver nødt til at elske den, indtil min livsstil er så balanceret at den forsvinder, eller måske bare bliver mindre helt af sig selv. Og tydeligevis er jeg heller ikke så ked af den, at jeg gider gennemføre 14 dage med 200 mavebøjninger hver dag!

Jeg skal være bikini-klar!” Okay… Prøv lige at stop op en gang.. Er du det egentlig ikke allerede?

girl jumping up in the sky

// Nina