Tid til leg, læring og aktivitet

Aerial Kids

for børn med særlige behov


Mere information


Hvad er det?

Om Aerial Kids for børn med særlige behov

Dette hold fokuserer på luftakrobatik for børn med specielle behov. Ved at benytte redskaber som en aerial hoop og en aerial silk, vil børnene kunne opleve en sjov træning, der tager udgangspunkt i netop deres niveau, styrke og funktionsevne. Undervisningen tager afsæt i en helhedsorienteret træning, hvor der både er fokus på den kognitive, fysiske og sansemotoriske udvikling. Barnet vil få brugt muskler og sanser i en sjov form for aktivitet.

For at imødekomme alle børn, er der kun 6 pladser på holdet. Ved at have et lille hold, vil instruktør Nanna have god tid til at hjælpe alle børn på holdet. Vi ved hvor vigtigt det er, at børnene bliver både set og hørt, men også, at de får støtte til at opleve succes! Undervejs i undervisningen, vil musikken være dæmpet og fungere som beroligende underlægningsmusik. For at danne struktur og vejledning på holdet, vil Nanna bruge piktogrammer, så børnene visuelt har guiding på hvad der skal ske og i hvilken rækkefølge

Børnene bliver undervist i vores Aerial Sal, hvor der både er Aerial Hoops og Aerial Silks, som de kan få lov at lege og lære i. Der vil være fokus på gentagelser og genkendelighed i øvelserne samt individuel tilpasning af øvelserne til børnenes niveau. Timen afsluttes med afspænding, så børnene har mulighed for at forlade træningen med et afslappet energiniveau.

Mød Nanna

Instruktør på Aerial Kids for børn med særlige behov

Nanna er altid smilende og elsker at arbejde med børn. Nanna er uddannet ergoterapeut og arbejder som børneterapeut i Specialområdet hos Nordfyns Kommune. Nanna har trænet aerial i flere år og har været med til at skabe ideen om et hold for børn med specielle behov. Nanna har masser af gå på mod og en kæmpe viden om børn med specielle behov, som hun glæder sig til at gøre brug af, for at tilpasse holdet lige præcis jeres barn.

Hvem er holdet til?

Holdet henvender sig til de børn som kan være udfordret i hverdagen, grundet evt. autisme, men barnet behøves ikke have en diagnose for kunne deltage. Det kan være barnet har behov for faste rammer, genkendelighed, struktur, færre deltagere og mere tid til instruktion og guiding.

Træningen vil, udover fysisk sundhed, give en større kropsforståelse, koordination og mental og fysisk ro, samt socialt samspil med andre ligesindede børn. Der lægges ligeledes stor vægt på at lave afspænding med børnene sidst på timen for at regulere deres energi og få dem “ned i gear” igen.

For at kunne deltage på holdet, skal barnet have en hvis fysisk formåen samt forståelse, da holdet på nuværende tidspunkt foregår uden medhjælper, forældre eller hverver.

Næste start: 2022

Mere information følger. Skriv jer op til mere information, hvis I er interesseret i at starte på holdet i 2022.

Sansemotorisk udvikling

Samspillet mellem krop, hjerne og sanser bliver stimuleret og danner grundlag for styring af vores bevægelser, følelser, reaktioner og adfærd.

Glæde og ro i sind

Udskillelse af endorfiner ved at få pulsen op og når man har det sjovt udskiller man dopamin. Begge er med til at give en følelse af glæde i maven og ro i hovedet, hvis barnet er stresset.

Kropslig udvikling

Øvelser i både hoop og silk, styrker bl.a. barnets vestibulærsans. Det hjælper barnet med at orientere sig i forhold til omgivelserne og vil lettere kunne kontrollere sine bevægelser.